Kulturella Folkdansgillet

Kulturella folkdansgillet har en lång danstradition i föreningen, som genomsyras av dansglädje och gemenskap. Vi har dansverksamhet för dansare från fyra år och uppåt. Vi dansar dels i olika grupper, men också tillsammans. Ofta spelar våra spelmän till föreningens träningar och uppvisningar.

Vår huvudinriktning när det gäller dans är svenska och nordiska folkdanser, men även europeiska folkdanser förekommer i vår repertoar. De yngre dansarna har också mycket sångdans och danslek på sina övningar.


Som namnet säger är vi en folkdansförening, men vi ägnar oss också åt många andra aktiviteter.

På måndagskvällar samlas vi på Solsäter för att tillsammans slöjda och handarbeta. Dessa alster blir sedan vinster i hantverkslotteriet vid vår midsommarfest eller julmarknad.

Tisdag betyder danskväll på Solsäter som leds av våra erfarna ledare! Kvällen börjar med att ungdomslaget har egen dansträning, därefter dansar ungdomar och seniorer en timme tillsammans och till sist tar seniorerna själva över dansgolvet. Småbarnsgrupperna har sin danskväll på onsdagarna. Barn från fyra år och uppåt dansar i olika grupper beroende på ålder och mognad. Fokus är på lek, rytmik, rörelse och rolig gemenskap.

Andra årligen återkommande evenemang är vårt Julgille, Valborgsfirande, Midsommarfesten, Lucia och vi förgyller även fester på företag, äldreboenden, Föreningarnas dag och andra tillfällen med dans och vackra dräkter. Vi åker på resor inom och utom Norden, besöker folkdansfestivaler och andra folkdanslag.

Läs mer om oss här.