Lilla Spelmansstämman

Inställd 2021 – Men stora Dans- och spelmansstämman blir digital istället! Läs mer här

Inställt evenemang i Kungsträdgården och med Stockholms stads beslut om att ställa in Kulturfestivalen 2021 på grund av Coronapandemin kan vi inte genomföra Dans- och spelmansstämman i Kungsträdgården. Där ingår även vårt arrangemang Lilla Spelmansstämman som också ställs in.

Vi i projektgruppen för stämman är mycket ledsna över att inte kunna bjuda på våra sköna dans- och spelglada artister i Kungsträdgården i år. Men utefter rådande omständigheter och restriktioner är det ändå sundast att lägga om till en Digi-Dans och spelmansstämma.

/Lena Hällstrand & Jonas Ringdahl,
Svenska Folkdansringen
Projektgruppen för Dans- och spelmansstämman i Kungsträdgården

Lilla Spelmansstämman är en upplevelse för dig som spelar ett instrument och är mellan 7 och 18 år.

Tillsammans med andra kommer du att öva in några låtar så att ni blir en hel orkester och får spela på scenen vid Dans- och spelmansstämman i Kungsträdgården under Stockholms Kulturfestival.

Vi bjuder in dig och andra ungdomar i hela Sverige att spela tillsammans med våra riksspelmän som har lång pedagogisk erfarenhet av folkmusik. Som deltagare bjuds du på fika.

Vad är en spelmansstämma?
På en spelmansstämma spelar och dansar man tillsammans med andra som också gillar det.

Ofta pågår stämman under många timmar och man väljer själv vad man vill uppleva – scenprogrammet, dansen, buskspel*, träffa vänner eller annat.

*Buskspel: Spontana samspel vid sidan av scenen där spelmän delar, spelar och har roligt tillsammans.

Lilla Spelmansstämman arrangeras av Svenska Folkdansringen och Kulturens Bildningsverksamhet i samarbete med Kulturfestivalen och Stockholms stad.