Lilla Spelmansstämman

Lilla Spelmansstämman 18 augusti 2018. En del av Stockholms Kulturfestival och Dans- och spelmansstämman i Kungsträdgården.

Lilla Spelmansstämman 2013

Lilla Spelmansstämman, en del av Dans- och spelmansstämman i Kungsträdgården, är en workshop för dig mellan 7 och 18 år.

Vi erbjuder dig att spela tillsammans med riksspelmän som har lång pedagogisk erfarenhet av att spela folkmusik. Deltagarna bjuds på fika.

De som deltar är sedan välkomna att vara med i Allspelet på Kungsträdgårdens stora scen tillsammans med övriga spelmän som kommer till Dans- och spelmansstämman.

Bjud gärna in / tipsa de som du tror skulle vara intresserade av att delta – Lilla Spelmansstämman är öppen för alla!

Lilla Spelmansstämmans allspelslåtar 2018 kommer att läggas upp här på sidan under våren. Anmälan öppnar i mars 2018.

Tid och Plats Workshopen hålls lördagen den 18 augusti kl. 10.00 – 12.00. Vi återkommer om plats.
Samling kl. 9.30
Allspel efter workshopen vid Karl XII torg i Kungsträdgården.
 

Var med på årets härliga sommaravslutning – Dans- och spelmansstämman i Kungsträdgården!

Allspel
De som deltar är sedan välkomna att vara med i Allspelet tillsammans med övriga spelmän som kommer till Kungsträdgården.

En spelmansstämma är en unik blandning av yrkesutövande och amatörer som möts i det omfattande buskspelet där spelmän och dansare i huvudsak träffas för att spela, dansa och sjunga tillsammans. Dans- och spelmansstämman i Kungsträdgården 2017 vill samla unga spelmän i workshop och på scen, för samspel. En viktig uppgift är att förmedla kunskap och skapa goda förutsättningar bland barn och unga för att flera ska pröva och utöva musiken och dansen.

Välkomna till Dans- och spelmansstämman i Kungsträdgården!