Klintetten

Klintetten har spelat tillsammans sedan 1993, både konserter men framförallt till dans. Det blir både polskor och gammaldans. De hade en bejublad spelning under NORDLEK i Steinkjer 1994 och NORDLEK i Falun 2018. Klintetten är flitigt anlitade som en av de bättre dansorkestrarna med både polskor och gammaldans på repertoaren.

De har ett fantastiskt medryckande ös på scenen. Spelmännen är fast förankrade i folkmusiken och dansen vilket återspeglas i låtarna. reträdesvis spelas östgötsk folkmusik men även polskor och gammaldans från Dalarna, Jämtland, Värmland och Uppland samt låtar komponerade av gruppens medlemmar. Klintetten spelar också i mindre grupperingar.

Instrumenteringen är fioler, dragspel, nyckelharpa, cittra och bas. De har även gjort många framgångsrika dansföreställningar där de har kompletterat gruppen med duktiga dansare.

Klintetten deltog 2012 i Nordiskt Mästerskap i Folkdansuppvisning och Nordiskt Mästerskap i Dansspel, tävlingar som gav finalplats i båda klasserna och en vinst i den förstnämnda. Under NORDLEK i Falun segrade Klintetten i klassen ”Spel till dans”.

Under åren har det blivit resor till andra länder, bl.a. Norden, Italien, Frankrike och USA.